29. januar 2014

D R I K . Army SmoothieDet er ikke hver dag jeg når at lave smoothie, men gid det var, for det smager så afsindigt godt. Det er også en dejlig måde af få nogle flere grøntsager proppet ind i systemet på. Her har jeg brugt spinat - både på grund af farven, men også fordi det er så sundt. Faktisk er de bedre at bruge frossen spinat end frisk, da den nænsomme nedfrysning gør, at flere næringsstoffer er bevaret. Ofte når frisk spinat at ligge længe i plastikposen inden det bliver brugt - og dermed går en del af næringsstofferne tabt. Desuden er det så nemt med frossen spinat, for det bliver frosset ned i små kugler - så står man ikke og bakser med en hel klump, men kan bare tage den mængde man skal bruge.
Denne smoothie skulle egentligt have haft en flot græsgrøn farve, men så tabte puttede jeg to hindbær ned i blandingen og dermed var Armysmoothie skabt. Hvis du ikke er så vild med den armygrønne farve, lader du selvfølgelig bare være med at putte hindbær i.

Saften fra 2-3 appelsiner
1 banan
1 kiwi med skræl
Saften fra ½ lime
½ æble
1 hindbær
3-4 klumper frossen spinat
Evt Apollinaris eller vand

. Pres appelsinerne.
. Skræl bananen og vask kiwien grundigt. Det kan være en god idé at skære enderne af kiwien, men lad ellers skrællen sidde, for det er deri det sundeste sidder.
. Skær kernehuset ud af æblet og skær det i tern.
. Blend det sammen med resten af ingredienserne og smag til.
. Hvis din smoothie er blevet for tyk, kan du, når den serveres, fortynde den lidt med vand.


Her har jeg fortyndet den lidt med Apollinaris - det giver et flot luksuriøst udtryk til hvis man fx har gæster - men den skal serveres straks, så skummet ikke når at lægge sig!

Ingen kommentarer: