11. november 2013

D Y P . Pesto

Grøn pesto kan bruges til næsten alt. Det er sundt, det er lækkert og det ser flot ud. Jeg har ofte pesto med på madpakke på en rugbrød med lidt grønt og et stykke kyllingepålæg.   Det   smager   bare   altid   godt. Derudover er det så nemt at lave, at der ikke er flere undskyldninger for at købe det færdigt. Men hvad med pinjekerner? De er ikke ligefrem su-venlige i prisen. Nej, men så er det godt, at man kan bruge mandler :)

2 potter basilikum
3 fed hvidløg
En håndfuld mandler
Parmesanost efter smag
2-3 dl olivenolie
Citronsaft
Salt og peber
. Klip basilikumplanten over 5 cm over jorden. Put blade og stængler, hele molevitten i din blender. Stænglerne kan sagtens bruges når man blender det - der sidder faktisk meget smag i dem.
. Kast en håndfuld mandler ned i blenderen også. Du kan evt riste dem lidt på en tør pande først for at fremhæve smagen.
. Skær parmesanosten ud i mindre stykker og put det ned i blenderen - du kan altid smage til med lidt mere ost.
. Pil hvidløgene og put to af fedene i blenderen. Hvis du synes din pesto mangler styrke, kan du altid tilføje det tredje fed.
. Hæld 2 dl olivenolie ned i blenderen og blend til du får en ensartet konsistens.
. Smag til med salt, peber, citron og evt mere parmesan eller hvidløg.
. Blend til du synes din pesto er fin nok i konsistensen.
.Skold et glas med lufttæt låg og opbevar pestoen der i.

Tip:
. Du kan sagtens bruge andet grønt også, eksempelvis persille, spinat eller rucola - prøv dig frem!
. Min pesto ændrer sig altid fra gang til gang fordi jeg ikke kan lade være med at eksperimentere - næste gang tror jeg der skal en smule chili i for at give den et kick.
. Vær ikke bekymret for udløbsdatoen; hjemme hos mig plejer pestoen altid at være væk inden for en uge :)
. Brug pestoen til pasta, salat, på kartofler, på kød, på brød, sammen med humus, alt hvad du kunne finde på.

Ingen kommentarer: