29. januar 2015

K Ø D . Kylling med hvidløg, citron og frisk rosmarin







































Det er første gang jeg lægger billeder op af en utilberedt ret, men grunden er, at den bare er smukkest lige før den kommer i ovnen. Til gengæld smager retten guddommeligt i tilberedt tilstand - og måske knap så godt i rå ;)
Vi snakker kylling her. Lækker, helstegt kylling proppet med gode sager. Jeg kan lide, at give den smag både inde- og udefra, men nogle foretrækker et sprødt skind og så lader man selvfølgelig bare være med at putte citroner udenpå.

1 hel kylling, skyllet og renset for indmad
Olivenolie
2-3 økocitroner i skiver
12 fed hvidløg, hakket fint
Frisk rosmarin
Salt og peber

. Forvarm ovnen på 200 grader.
. Gnid kyllingen ind i olivenolie, salt og peber både udenpå og indeni.
. Gnid herefter hvidløg på udenpå og indeni og fordel det godt.
. Stop kyllingen ud med citronskiver og rosmarin og put nogle af skiverne uden på, hvis du ønsker det. Afslut med lidt rosmarin udenpå.
. Steg kyllingen i ovnen i et ildfast fad i 45-60 minutter. Husk at tjekke om den er gennemstegt inden du serverer den.

Jeg serverer den som regel med min kærestes perlespeltsalat til - det er altid et hit. Og et godt glas vin, selvfølgelig. Opskriften på perlespeltsalat får I en anden gang.

Ingen kommentarer: