6. november 2013

K Ø D . Kyllingeburger med hjemmelavet tomatsalsa og kalkunbacon

Hvis jeg skal være sød ved min kæreste, så forkæler jeg ham gerne med en lækker hverdagsburger. Hvem siger det kun skal være sjovt i weekenden? :) I går arbejdede jeg hele dagen på et projekt i min studiegruppe, så da vi var færdige, trængte jeg til at komme et helt andet sted hen med mine tanker. Det endte op i en lækker burger med hjemmelavet tomatsalsa og guacamole til. Desværre var klokken blevet mange, så jeg nåede ikke at bage mine egne boller - den opskrift må I få en anden gang.

Til fire burgere:
4 burgerboller - bag selv eller køb de grove
1/4 agurk i tynde skiver
1 pakke kalkunbacon (eller svinebacon)
2 store kyllingebryster
½ pakke rucolasalat
God ost - lad for guds skyld være med at købe billig ost der smager som at stikke tungen ud af vinduet!
Sennep
Mayonnaise
Ketchup

Tomatsalsa:
300 g tomat (4-5 store tomater)
1 løg
2 fed hvidløg
½-1 rød chili
Lidt citronsaft
Salt og peber

Nem Guacamole:
2 modne avokadoer
1 spsk creme fraise
Lidt citronsaft
Salt og peber

. Start med at lave tomatsalsaen.
. Skær tomaterne og løget i terne og put det i en skål.
. Hak chili og hvidløg fint og put det ned til tomatblandingen.
. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
. Rør grundigt rundt et par gange mens du laver guacamolen.

. Nu skal du lave guacamolen.
. Blend avokadoerne sammen med creme fraisen. Hvis ikke du har en blender, kan de moses med en gaffel.
. Smag guacamolen til med lidt citronsaft, slat og peber.
. Der skal normalt hvidløg i guacamole, men i denne burger er der hvidløg i salsaen, så det ville blive for meget med hvidløg i både salsa og guacamole.

. Hæld tomatsalsaen over i en si som du holder over vasken og put så salsaen ned i en serveringsskål.
. Skyld rucolasalaten og lad den dryppe af.
. Steg din bacon på en pande uden fedtstof. Når den er færdig, skal den over på en tallerken med køkkenrulle.
. Skær kyllingen over på langs og krydder den med salt og peber. Steg den på panden.
. Rist evt brødet på en brødrister så det bliver lunt og sprødt.

Når du har båret alt ind på spisebordet, er det bare at bygge og æde! :)
Jeg foretrækker at smørre et lille lag sennep og mayonnaise den nederste halvdel af bollen, da mayonnaisen komplimenterer den stærke sennep godt.

Jeg håber I blev inspirerede til at lave en lidt anderledes burger næste gang!

2 kommentarer:

Lea sagde ...

øj den burger ser god ud!! Det er faktisk alt for længe siden jeg har fået en ordentlig burger!

Du har inde på min blog spurgt til mine papirbolde, og jeg har svaret derinde. Der er et par link, som du nok kan bruge!

Mvh Lea

majahoejgaard sagde ...

Den var også rigtig god. :)

Jeg fandt faktisk selv ud af det, men tak!