18. november 2013

D R I K . Varm kanelkakao på mandelmælk


En rigtig god aften er for mig en kakaoaften. Og kakaoen skal være hjemmelavet. Og den skal være krydret. For leden købte jeg mandelmælk og soyamælk af ren nysgerrighed, da jeg tænkte, at det kunne være sjovt at udforske de to mælkevarianter. Derfor endte jeg med at lave denne varme, krydrede mandelmælkskakao med lidt kanel, vanilje og chili i. Om man kan lide mandelmælk er 100 % en smagssag, så derfor vil jeg anbefale at man skifter mandelmælken ud med almindelig mælk, hvis ikke man bryder sig om det.

Til en stor kop kakao:

1 spsk ren kakaopulver med top
1 spsk sukker - evt med top hvis man er til meget sød kakao - den kan altid sødes lidt mere senere
1 knivspids stødt kanel
1 knivspids knust, tørret chili
1/4 tsk ren vanilje (vaniljepulver, ikke vaniljesukker)
3 dl mandelmælk eller almindelig mælk

. Rør de tørre ingredienser sammen i en gryde.
. Hæld mælken i lidt ad gangen, så du først får en tyk kakaomasse som derefter fortyndes lidt efter lidt. På den måde undgår du klumper.
. Varm kakaoen igennem - men den må aldrig komme til at koge!
. Pak dig ind i lune tæpper, sæt dig med en god bog og nyd din varme, krydrede kakao.

1 kommentar:

Clear Vacuum sagde ...

Hvis du kan lide en ekstra cremet og mørk kakao, så brug 2 spsk kakaopulver og 2 spsk sukker.