15. januar 2014

K A G E . Chocolate Chip Cookies


Jeg er ikke så vild med småkager. Jeg synes ofte de bliver tørre og kedelige. Men cookies er en helt anden sag. Specielt disse overdådige Chocolate Chip Cookies! Her får du fuld værdi for pengene - både når det kommer til lækkerhed og syndighed.
Hvis noget bliver lavet mere end een gang i mit køkken, kan man godt være sikker på, at det er lig med et kvalitetsstempel - og de her, er altså blevet lavet mange gange og er blevet godkendt både af venner, kollegaer og familie.
Bag og æd!

2 æg
1 tsk god vaniljesukker
150 g smeltet smør
60 g sukker
320 g brun farin eller muscovadosukker for en mere krydret smag
7 dl havregryn
3 dl hvedemel
et nip salt
1 tsk bagepulver
200 g god, mørk chokolade
mindst 100 g hasselnødder

. Pisk æggene luftige og bland dem sammen med havregryn.
. Bland smør, vaniljesukker, brun farin og sukker og bland massen sammen med havregrynmassen.
. Bland mel, bagepulver og salt og ælt det i sukkermassen lidt ad gangen.
. Hak chokoladen i grove tern og ælt det i dejen sammen med de hele hasselnødder.
. Læg spiseskefulde store klatter på bagepapir og tryk dem en smule flade. Sørg for at der er god afstand imellem, da de flyder meget ud.
. Bag dem ved 180 grader i ca. 12 minutter, men hold øje med dem undervejs. Ovne er meget forskellige.
. Lad kagerne køle af på pladen - flyt endelig ikke på dem, da de er meget skøbelige når de ikke er helt afkølede.
. Opbevar dem i en dåse.
. De er bedst hvis de er sprøde i kanten og en smule seje i midten. Mmmm..

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

you're so good at this!!

majahoejgaard sagde ...

Thank you very much. I love to cook! It's like therapy. But cheaper.