21. januar 2015

K A G E . Kanelsnegle med æble og marcipan


Det bedste ved Ikea er helt klart deres kanelbullar søde, krydrede og saftige. Denne saftighed har jeg uanset hvad jeg gjorde ikke kunnet få frem. Indtil nu. Hemmeligheden er: længere ned i opskriften! Prøv dem. De er himmelske. Specielt her om vinteren, varmer det med krydderier som kanel og kardemomme. Spis dem evt sammen med min hjemmelavede chaïlatte.

Dej
3 dl sødmælk
80 g smør
25 g gær
100 g havregryn
250 g reven æble
1 tsk salt
2 æg
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
Et nip stødte nelliker
ca 700 g hvedemel

Remonce
3 revne æbler
150 g marcipan
230 g smør
120 g brun farin
1,5 spsk stødt kanel

Kagecreme
1 brev kagecremepulver
5 dl sødmælk (eller hvad der står på kagecremepakken)

. Smelt smørret og tilsæt mælken til blandingen er fingervarm.
. Hæld væsken i en stor dejskål og opløs gæren heri.
. Tilsæt havregryn, reven æble, salt, æg, kanel, nelliker og kardemomme og rør godt rundt.
. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen - det skal slippe fingrene.
. Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig.
. Riv marcipan og æble og ælt det sammen med smør, brun farin og kanel i en lille skål. Stil remoncen til side.
. Pisk sødmælken sammen med kagecremepulveret og stil cremen til side. (Ja, hjemmelavet opbagt kagecreme dur også - men ikke for den dovne!)
. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca 60x40 cm. ½-1 cm høj.
. Fordel remoncen på dejen.
. Fordel kagecremen ovenpå remoncen.
. Rul dejen sammen og skær den ud i 2-3 cm tykke skiver. Læg dem tæt op ad hinanden på en bradepande beklædt med bagepapir.
. Lad sneglene hæve i ½ time og bag dem så i ved 200 grader i ca 25 minutter.

Ingen kommentarer: