Det er første gang jeg lægger billeder op af en utilberedt ret, men grunden er, at den bare er smukkest lige før den kommer i ovnen. Til gengæld smager retten guddommeligt i tilberedt tilstand - og måske knap så godt i rå ;)
Vi snakker kylling her. Lækker, helstegt kylling proppet med gode sager. Jeg kan lide, at give den smag både inde- og udefra, men nogle foretrækker et sprødt skind og så lader man selvfølgelig bare være med at putte citroner udenpå.
1 hel kylling, skyllet og renset for indmad
Olivenolie
2-3 økocitroner i skiver
12 fed hvidløg, hakket fint
Frisk rosmarinSalt og peber
. Forvarm ovnen på 200 grader.
. Gnid kyllingen ind i olivenolie, salt og peber både udenpå og indeni.
. Gnid herefter hvidløg på udenpå og indeni og fordel det godt.
. Stop kyllingen ud med citronskiver og rosmarin og put nogle af skiverne uden på, hvis du ønsker det. Afslut med lidt rosmarin udenpå.
. Steg kyllingen i ovnen i et ildfast fad i 45-60 minutter. Husk at tjekke om den er gennemstegt inden du serverer den.
Jeg serverer den som regel med min kærestes perlespeltsalat til - det er altid et hit. Og et godt glas vin, selvfølgelig. Opskriften på perlespeltsalat får I en anden gang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar