Det bedste ved Ikea er helt klart deres kanelbullar søde, krydrede og saftige. Denne saftighed har jeg uanset hvad jeg gjorde ikke kunnet få frem. Indtil nu. Hemmeligheden er: længere ned i opskriften! Prøv dem. De er himmelske. Specielt her om vinteren, varmer det med krydderier som kanel og kardemomme. Spis dem evt sammen med min hjemmelavede chaïlatte.
Dej
3 dl sødmælk
80 g smør
25 g gær
100 g havregryn
250 g reven æble
1 tsk salt
2 æg
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
Et nip stødte nelliker
ca 700 g hvedemel
Remonce
3 revne æbler
150 g marcipan
230 g smør
120 g brun farin
1,5 spsk stødt kanel
Kagecreme
1 brev kagecremepulver
5 dl sødmælk (eller hvad der står på kagecremepakken)
. Smelt smørret og tilsæt mælken til blandingen er fingervarm.
. Hæld væsken i en stor dejskål og opløs gæren heri.
. Tilsæt havregryn, reven æble, salt, æg, kanel, nelliker og kardemomme og rør godt rundt.
. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen - det skal slippe fingrene.
. Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig.
. Riv marcipan og æble og ælt det sammen med smør, brun farin og kanel i en lille skål. Stil remoncen til side.
. Pisk sødmælken sammen med kagecremepulveret og stil cremen til side. (Ja, hjemmelavet opbagt kagecreme dur også - men ikke for den dovne!)
. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca 60x40 cm. ½-1 cm høj.
. Fordel remoncen på dejen.
. Fordel kagecremen ovenpå remoncen.
. Rul dejen sammen og skær den ud i 2-3 cm tykke skiver. Læg dem tæt op ad hinanden på en bradepande beklædt med bagepapir.
. Lad sneglene hæve i ½ time og bag dem så i ved 200 grader i ca 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar