10. november 2016

G R Ø N T . Skøn broccolisalat med granatæble og hvide sojabønner


Broccoli er en spøjs grøntsag. Det er en filur som jeg virkelig elsker mange gange, men af en eller anden mystisk grund synes er svær at få brugt når jeg har den liggende. Ikke længere. Jeg har fået øjnene op for en sindssygt god broccolisalat som er en videreudvikling af én, jeg lærte at lave af Simons søster Astrid. Jeg har skiftet en del ingredienser ud i hendes opskrift, men grundidéen er den samme: broccoli i en cremet, let syrlig dressing.
Denne her er lækker fordi den har det sprøde, det søde, det syrlige, det salte, det bløde og det cremede på en gang. Prøv den og elsk broccoli for evigt.

1 stort broccoli
1 granatæble
1 lille rødløg
1 dåse hvide sojabønner
En god håndfuld tørrede abrikoser (brug de brune! De orange er svovlede, bvadr!)
En god håndfuld solsikkefrø eller græskarkerner
2-3 dl yoghurt naturel (jeg brugte alpro sojayoghurt, det går fint)
Lidt citronsaft
Salt og peber 

. Rist solsikkefrøene på en tør pande og lad dem køle af.
. Skyl broccoli og skær det i små buketter. Skær skrællen af stokken hvis den er for sej og skær ellers stokken i små tern og put det hele ned i en smuk keramikskål som du har købt hos din lokale yndlingskeramiker.
. Granatæblet ordner du lettest ved at presse/trille det rundt på dit spækbræt så det knaser. På den måde løsner du kernerne lidt. Så kan du lægge et snit hele vejen rundt om "ækvator" på granatæblet, men kun lige skære igennem skrællen - ikke igennem kernerne! Så vrider du de to dele fra hinanden og kan nu - i en anden skål - vride, banke, pille kernerne løs indtil du kan vende vrangen ud på granatæblet og så bliver det straks lettere. Sortér de hvide dele fra. Føj granatæblekernerne til broccolien.
. Pil løget og skær det i små tern og dræn sojabønnerne og tilføj også dette til broccolien.
. Abrikoserne skæres i rosinstørrelser - tilføj også dem sammen med solsikkefrøene.
. Hæld nu yoghurten over sammen med citronsaft, salt og peber. Vend det hele rundt og smag til.

Denne salat er god både til aftensmaden eller som et måltid i sig selv. Men den er også lækker dagen efter og bliver heller ikke kedelig i madpakken. Og så er den sygt smuk og vildt sund. Yes!

Ingen kommentarer: