23. juni 2015

G R Ø N T . Sød kartoffel med hytteostecreme og asparges


Nu skal du få en sommerklassiker ala Maja.
Når det er varmt udenfor, er det sjældent, at jeg har lyst til store, tunge retter ala lasagne. Derimod kalder friske grøntsager og sommerens lethed på mig hvilket giver sjove, nye udfordringer i køkkenet, for hvor ville det være dejligt nemt, at leve af koldskål hele sommeren.
Denne ret er meget let, så de tunge drenge ville nok kalde dette en forret til deres grillede bøf. Dem om det.
Smagskomponenterne er i orden; den søde kartoffel spiller fint op imod den syrlige hytteostecreme, mens asparges og røget bacon bare altid går godt sammen.

2 søde kartofler
250 g hytteost
1 økologisk citron
salt og peber
1 bundt persille
1 bundt asparges
1 pakke bacon

. Skrub jord og skidt af kartoflerne uden at ødelægge skrællen. Skrællen skal fungere som en slags bagepose; derfor skal den være hel.
. Læg kartoflerne på en rist i ovnen og tænd den på 200 grader.
. Kartoflerne checkes jævnligt ved at stikke i dem med en strikkepind, kniv eller andet. Når du ikke møder modstand, er kartoflen færdig.
. Vask citronen grundigt og riv skrællen af den. Pas på med ikke at få det bitre, hvide med.
. Skyl og hak persillen. Jeg kan lide, at hakke den lidt groft, men du bestemmer selvfølgelig selv hvor fint du hakker den.
. Bland hytteost med citronskal, persille, salt og peber. Smag til - skal der citronsaft i? Andet? Når du smager den til, skal du have in mente, at den skal spises sammen med den meget søde kartoffel.
. Steg bacon på en pande og kog lidt vand i en gryde, så du er klar til at dampe dine asparges når kartoflerne er ved at være klar.
. Husk at skylle dine asparges og knække den nederste, trævlede del af. Den knækker selv der hvor den skal.
. Når kartoflerne er færdige, tages de ud af ovnen og halveres. Anret dem pænt på en tallerken med hytteostecremen og de dampede asparges og bacon.

For at fuldende middagen, ville jeg helt sikkert slutte af med masser af halverede jordbær med sukker og fløde på. God sommer!

Ingen kommentarer: